Hopp til innhold
NHI.no
Annonse

Hva er 30 gram kostfiber?

Slik kan du får i deg nok kostfiber:

  • 5 skiver (200 gram) grovt brød med 100 prosent sammalt mel - 17 gram.
  • 2 poteter (cirka 150 gram, lagringspotet) - 3 gram.
  • 1 stor gulrot (cirka 100 gram) - 2,7 gram.
  • 1 porsjon brokkoli (100 gram) - 2,0 gram
  • 1 tomat (50 gram) - 0,7 gram.
  • 1 appelsin (150 gram) - 2,7 gram.
  • 1 eple (100 gram) - 2,5 gram.
Annonse

De største kildene til fiber i norsk gjennomsnittskosthold er:

  • Brød og andre kornvarer (grove): 53 prosent.
  • Frukt og bær: 18 prosent.
  • Grønnsaker: 14 prosent.
  • Poteter: 5 prosent.
  1. www.helsedirektoratet.no
  2. Li S, Flint A, et.al. Dietary fiber intake and mortality among survivors of myocardial infarction: prospective cohort study. BMJ 2014.
Annonse
Annonse