Hva er 30 gram kostfiber?
Slik kan du får i deg nok kostfiber:
- 5 skiver (200 gram) grovt brød med 100 prosent sammalt mel - 17 gram.
- 2 poteter (cirka 150 gram, lagringspotet) - 3 gram.
- 1 stor gulrot (cirka 100 gram) - 2,7 gram.
- 1 porsjon brokkoli (100 gram) - 2,0 gram
- 1 tomat (50 gram) - 0,7 gram.
- 1 appelsin (150 gram) - 2,7 gram.
- 1 eple (100 gram) - 2,5 gram.
Annonse
De største kildene til fiber i norsk gjennomsnittskosthold er:
- Brød og andre kornvarer (grove): 53 prosent.
- Frukt og bær: 18 prosent.
- Grønnsaker: 14 prosent.
- Poteter: 5 prosent.
Referanser
- www.helsedirektoratet.no
- Li S, Flint A, et.al. Dietary fiber intake and mortality among survivors of myocardial infarction: prospective cohort study. BMJ 2014.