Flere lignende funn
Dette er ikke den første studien om sjokoladens potensielle fordeler: I en stor, italiensk studie fra 2008 fant forskere ut at å spise mørk sjokolade jevnlig kan bidra til lavere nivåer av betennelse, som er kjent for å være en tidlig indikator på blant annet hjertesykdommer og diabetes. Også i denne studien var det moderate mengder som viste seg å ha effekt: Ved å spise mye sjokolade så det ut til at effekten avtok.
Du kan lese om studien i tidsskriftet Journal of Nutrition her.
Året før viste en studie fra universitetet i Nottingham at mat rik på antioksidantene flavonoider - inkludert mørk sjokolade, epler og rødvin - kan bidra til å motvirke blant annet demens og slag.
Forskerne bak denne studien mente at flavonoider kan redusere risikoen for hjertesykdom ved å bidra til å øke nivået av nitrogenoksid i blodet, som igjen kan gi en positiv effekt på den kardiovaskulære helsen.
En annen artikkel på NHI.no beskriver også den gunstige effekten sjokolade har på helsa, men igjen: Det er små mengder det er snakk om.
- Lewis J, Prince R, et.al. Habitual Chocolate Intake and Vascular Disease: A Prospective Study of Clinical Outcomes in Older Women. Arch Intern Med 2010; 170: 1857-1858.