Hopp til innhold
NHI.no
Annonse

Ny forskning om kosthold: Mye proteiner, lav GI

Forskerne fant ut at det var dietten med høyt proteininnhold og lav glykemisk indeks som fungerte best for å beholde vekten og for å unngå å legge på seg igjen. Årsaken til dette er trolig at proteiner gjør at folk føler seg mette, selv om de har spist færre kalorier.

Annonse

- Gruppen som spiste proteinrik kost med lav glykemisk indeks, var de eneste som klarte å beholde vekten etter at de hadde slanket seg 11 kilo. Til sammenligning la gruppen som hadde spist en kost med lavt proteininnhold og høy glykemisk indeks på seg 1.67 kilo, sier Thomas Meinert Larsen i en nyhetsmelding fra Københavns universitet.

  1. Larsen T, Dalskov S-M, et.al. Diets with High or Low Protein Content and Glycemic Index for Weight-Loss Maintenance. N Engl J Med 2010; 363: 2102-2113. New England Journal of Medicine
Annonse
Annonse