Hopp til innhold
NHI.no
Annonse

Aspartam er to aminosyrer

Hvorfor er mange skeptiske til bruk av aspartam? Kanskje har det med den skepsis som mange av oss føler, mot å "tukle med" mat gjennom tilsetting av kunstige stoffer. Men aspartam består bare av to aminosyrer, og disse er ikke vist å ha skadelige effekter.

Annonse
  1. Heuberger R. Overview of non-nutritive sweeteners. UpToDate, last updated Oct 19, 2021. UpToDate
  2. EFSA. EFSA completes full risk assessment on aspartame and concludes it is safe at current levels of exposure. European Food Safety Authority, 10 December 2013. www.efsa.europa.eu
  3. Pase MP, Himali JJ, Beiser AS, et al. Sugar- and artificially sweetened beverages and the risks of incident stroke and dementia. Stroke. 2017;48:1139–1146 .
  4. FDA: Food Additives & Petitions: Additional Information about High-Intensity Sweeteners Permitted for Use in Food in the United States. Published 02.08.2018. www.fda.gov
Annonse
Annonse