Gastrisk bypass, mat etter introduksjonsfasen: Lunsj- og middagsforslag
- 1/2 svinekotelett, 1 liten potet (70 g), saus, 2-3 kokte rosenkål
- 1/3 dypfryst fiskegrateng med potetstappe, 1 dl finrevne gulrøtter
- 1 liten skive kokt laks (50-70 g) med 1 liten potet, 1/2 dl varm eller kald saus, 1 dl grønne erter
- 1 fullkornsbrødskive med 1/2-3/4 dl cottage cheese, 1 tomat
- 1 fullkornsbrødskive med makrell i tomatsaus, 5 cm agurk
- 2-3 dl kyllingsalat eller en annen type salat, gjerne med pasta eller ris, lettdressing
- 3/4 dl kjøttsaus, enten hjemmelaget eller ferdigkjøpt. 1 dl kokt pasta tilsvarende 75 g ukokt, 1 dl sommergrønnsaker
- 1 ferdigkrydret ovnsstekt kyllingklubbe, 3/4 dl kokt couscous blandet med 1 tomat oppskåret i terninger og ferkst krydret, ev. 1/2 dl urtesaus fra kjøledisken
- 3/4 dl kjøttgryte, 1 liten potet, 1 dl (75 g) kokte grønne bønner
- 1 bondeomelett - 1 egg, 1 liten potet, skinke, tomat, paprika, løk
- 1 skive (50-75 g) blodpudding, 1 dl finrevet hvitkål blandet med 1 skje tyttebærsyltetøy
- 2 dl suppe, 1 skive brød med mager ost og en grønnsak - agurk, tomat, paprika
- 1/3-1/2 boks ertesuppe
- 1/3-1/2 boks kjøttsuppe eller gulasjsuppe
- 1 liten hamburger med salat, tomat, løk og lettdressing
- 1 dl moste neper med 1 liten kjøttpølse (50-75 g), sennep
- 1 kokt rødspettefilé, 1 liten kokt potet, pepperrot, 1 ts lettmargarin, 1 dl grønne erter
- 1 dl brune bønner, 1 skive stekt røkt svinekjøtt eller mager bacon
- 1 dl kokt pasta med 1 dl ferdig pastasaus, 1 tomat
- 1 skive gravlaks, 1 liten dillstuet potet, 1 tomat
- Fisk i foliepakning - 1 liten torskefilé, krydder, purreløk, tomat - kokt sammen med 1 liten potet
Annonse