Melkeprodukter med redusert fett er ikke mer slankende
Metaanalyser har ikke funnet at melkeprodukter gjør det lettere å holde vekten. Unntaket er yoghurt. Yoghurt er en vanlig kilde til probiotika og kan gi helsefordeler på grunn av effekten dette har på bakteriefloraen i tarmen.
Annonse
Studiene fant heller ikke at fettreduserte melkeprodukter gjorde det lettere å unngå vektøkning, enn melkeprodukter med mer fett.
Melkefett er forbundet med høyere risiko for kardiovaskulær sykdom enn flerumettet eller vegetabilsk fett. Imidlertid, for personer som lever i lavinntektsområder og har mye stivelse i kostholdet, kan et moderat inntak av melkeprodukter derimot redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom ved å tilføre viktige næringsstoffer og redusere den glykemiske belastningen.
Les også: Probiotika
Referanser
- Willett WC, Ludwig DS . Milk and Health. NEJM 2020; 382: 644-654. www.nejm.org
- Jacobs ET, Foote JA, Kohler LN, Skiba MB, Thomsom TA. Re-examination of dairy as a single commodity in US dietary guidance. Nutrition Reviews 2020; 78 (3): 225–234. academic.oup.com
- Helsedirektoratet: Kostråd www.helsedirektoratet.no